Chiftelute din broccoli cu piure din radacinoase si dip din sfecla

Ingrediente chiftelute:

✨1 capatana de broccoli

✨100 gr de quinoa

✨4-5 linguri de pesmet

✨usturoi granulat

✨sare si piper

Piure radacinoase:

✨4-5 cartofi

✨1 pastarnac mare

✨sare si piper

✨20 gr de unt

Dip sfecla:

✨3-4 bucati de sfecla coapta

✨4-5 linguri de ricotta

✨1 catel de usturoi

✨sare si piper

Metoda:

Taiem broccoli in bucati micute.

Il maruntim fin printr-un robot de bucatarie sau pe o razatoare.

Adaugam intr-un bol brocolli-ul maruntit impreuna cu 2 oua, quinoa, pesmet, pref de usturoi, sare si piper.

Amestecam bine si formam chiftelute.

Eu le-am prajit la airfryer dar se pot face si la cuptor desigur.

Inainte de a le baga le-am stropit cu putin ulei de masline.

Intre timp am pus la fiert in apa cu sare cartofii taiati cuburi si pastarnacul.

L-am pasat impreuna cu unt apoi.

Sfecla am dat-o prin razatoare si am amestecat-o impreuna cu ricotta, usturoi pisat, sare si piper.

Am servit totul intr-un platou mare.

Am intins mai intai pireul de radacinoase, dip-ul de sfecla si apoi am asezat chiftelutele de broccoli.

A fost super delicios si hranitor 🤍

Enjoy!

Distribuie: