Curry cu cartofi dulci și orez basmati

O reteta de post super pe comfort, deliciosa si completa din punct de vedere nutritiv 😉

Ingrediente: 
✨2 cartofi dulci mari 
✨1 conserva de 400 gr de naut 
✨1 conserva 400 gr de rosii prunisoare 
✨1 conserva de lapte de cocos de 400 gr 
✨2 cepe rosi mari
✨1 bucata de 3 cm de ghimbir ras
✨2 lingurite mari de condiment Garam Masala
✨1 lingurita de turmeric pudra
✨1-2 lingurite chilly pudra 
✨400 gr de spanac congelat sau fresh 

Metoda:
Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o cratita mare la foc mediu.
Curatati, feliati marunt și adaugați ceapa împreuna cu condimentul garam masal, chilly pudra si amestecați bine, gatiti până când ceapa este moale și aurie, amestecând din când în când.
Adaugati si ghimbirul ras. 
Taiati cartofii dulci în bucati marisoare si adaugatii peste ceapa înmuiată.
Turnati peste conserva de lapte de cocos.
Adaugati roșiile din conserva si turmericul. 
Adaugați 200 ml de apă și aduceți la fiert.
Scurgeți și puneți năutul, apoi fierbeți timp de 5 minute.
Reduceți focul la fiert, apoi acoperiți și gatiti timp de 10 până la 15 minute.
Scoateți capacul, apoi gatiti încă 10 până la 15 de minute, amestecând din când în când, sau până când cartofii dulci sunt gatiti și sosul se îngroasa.
Se amestecă si spanacul.
Presarati peste patrunjel, apoi serviti cu orez pufos basmati si o lingura de iaurt din caju👌
Enjoy! 

Enjoy!

Distribuie: