Chifle din fulgi de ovaz, morcov si seminte de chia lasate la crescut peste noapte

Aceste chifle sunt perfecte pentru micul dejun, prânz sau brunch! 
Aluatul se face fara framantare in mai putin de 10 minute și il puteți face chiar înainte de a merge la culcare!
Ingrediente:
✨600 ml apă rece
✨15 g drojdie uscata 
✨200 g morcovi rasi (aproximativ 4 morcovi mari)
✨50 g ulei de măsline
✨50 g semințe de chia
✨200 g ovăz
✨650 g faina (faina tip 650) eu am folosit o combinatie de faina de spelta (250 g) si faina normala (400 g) dar nu trebuie, este optional 😉
✨1 lingura sare
Metoda:
Combinați apa și drojdia într-un castron și amestecați până când drojdia se dizolvă. Adăugați toate celelalte ingrediente umede, inclusiv morcovii, urmate de ingredientele uscate. 
Folosiți o lingură de lemn pentru a combina ingredientele și frământați cu mâinile timp de aproximativ 2-3 minute până când totul este combinat. 
Aluatul va fi lipicios, așa că nu vă faceți griji, nu mai adăugați faina!
Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l să stea la frigider peste noapte (eu l-am copt dupa 12 ore) 
L-am scos din frigider si l-am lasat la temperatura camerei 2 ore. 
Preîncălziți cuptorul la 225°C.
Folosiți o lingura mare pe care o dati prin apa de fiecare data cand scoateti din aluat si transferațil pe o tavă de copt tapetate cu hartie de copt. 
Nu frământați chiflele! Avem nevoie de aerul care a fost dezvoltat în aluat pentru ca chiflele să crească!
Veți avea suficient aluat pentru aproximativ 10 chifle. 
Dati chiflele prin seminte de susan sau orice seminte.
Ungeti fiecare chifla cu ou. 
Coaceți chiflele timp de 20-25 de minute și lăsați-le să se răcească cu un prosop umed deasupra pentru a le menține moi! 
Nu sari peste acest pas altfel nu vor fi la fel de moi!
Enjoy 🤍

Enjoy!

Distribuie: