Ouă turcești 🍳Un fel de mâncare atât de ușor de făcut și atât de plin de aromă!

Ingrediente:
✨200 gr. de iaurt grecesc
✨2 lingurițe de praf de usturoi (puteți folosi și proaspăt)
✨1 linguriță sare
✨2 linguri unt nesarat
✨1 lingura ulei de măsline extra virgin
✨boia dulce
✨1 linguriță. fulgi de piper
✨1 linguriță fulgi de chili
✨2 ouă mari
✨ceapa verde sau marar proaspat

Metodă:
Începeți prin a amesteca într-un bol iaurtul, sarea și praful de usturoi, lăsați-l deoparte.

Spargeți primul ou într-o strecurătoare cu plasă fină suspendată peste un castron mic, apoi ridicați-l puțin și agitați ușor timp de aproximativ 30 de secunde, lăsând partea apoasă a oului să picure în bol.

Intr-o oala mica adauga apa și 0 lingura de otet sau de lamaie, ambele functioneaza, si se lasa sa dea in clocot, apoi se invarte putin cu o lingura in apa si se adauga oul. Nu-l mișcați, doar lăsați-l să se gătească. În 3-4 minute ar trebui să fie gata. Scoateți oul pe o farfurie tapetată cu hârtie și puneți-l deoparte.

Într-un castron mic adăugați untul și topiți-l în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde. Adăugați o linguriță ulei de măsline, boia de ardei, sare și o linguriță. praf de usturoi, amestecați-o bine.

Luați o farfurie, adăugați deasupra iaurtul, ouăle poșate, stropiți cu unt și terminați-l cu ceapa verde, ardeiul și fulgii de chili tocate.

Enjoy!

Enjoy!

Distribuie: